En iyi Tarafı Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangına dayanıklı bapları ve çerçeveleri temelı lisanları ve sertifikaları almış edinmek zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır şayet yoksa, USA NFDA 80 standartı, EN ve CE standartları temel aldatmaınabilir bunun haricinde mevkiçe yayınlanan yönetmeliklere oranlı olmalıdır.

Yangın kapısı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini de tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin imkansız olmasına illet olacaktır.

İçeriden dünyaarı doğruca itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir yüzının çıplak olması ve autarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Yangın merdivenini mütemmim unsurlardan bir tanesi zahir ki kapılardır. Bu baplar 360 grado ısıya dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 an arasında güvende tutmaktadır. Bunun sebebi kapıların genleşmeye şayeste halde üretilmeleridir.

Yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmamasının gayrı bir önemli sebebi de rastgele bir sirkat vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları kucakin kolayca açılabilmektedir.

 60dk ve 120dk kabil vasati dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri üzerine malumat alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

çatı çıkışlarında kullanılan baplar maslahatlevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği için ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar muhtevaeride mahsur kalabilir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, Yangın Merdiveni Kapısı bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden henüz aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Asayiş: Ivedi çıkışa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına mevla olmamalıdır. Ivedi durumlarda bapların her an örtüsüz olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, sair yangın kapıları kabil çatı emniyetliği planının önemli bir parçbirliıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, nâre dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin özge taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrolör şeşna tuzakınmasına yardımcı olur ve insanların binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayabilir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Başkaca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre belli yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış baplarının) mukannen durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Tahliye Süresini Kısaltma: Kapıların bir binada var olma sebeplerinin başında acil durumlarda boşaltma süresini kısaltma işçiliklevi gelir.

Report this wiki page